a

1 Martie martisor

28.02.2017


1 Martie, un martisor pentru Cetate oferit de copilasi mici cu suflete uriase

 

Una dintre cele mai frumoase povesti de inceput de primavara este gata sa se scrie la Alba iulia. Se intampla, pentru prima oara in Romania, ca mamele, bunicile, colegele de banca, sa nu mai fie singurele care primesc Martisorul, simbolul care vesteste venirea primaverii. Pe 1 martie, de la ora 15, cea mai mare si frumoasa cetate din Romania va primi un martisor urias, inspirat si oferit de inimile curate a sute de copii din centre si asezaminte sociale din judetele Alba si Mures. O lectie de dragoste si credinta, un exemplu pentru toti cei care se simt insufletiti de micile bucurii nascute din marile suflete.

Sunt gesturi simbolice care devin ele insele simboluri. Ideea tinerilor albaiulieni de a inconjura Cetatea cu, probabil, cel mai mare snur de martisor vazut vreodata, nu doar ca e una deosebita, un simbol al iesirii triumfale din iarna ci si un prilej perfect de a ne aduna, din nou, impreuna. De a ne demonstra solidaritatea si dragostea pentru Cetate, pentru oras si, mai ales, pentru copii. Pentru ca actiunea are si un caracter umanitar. Pe langa faptul ca ii implica direct pe foarte multi copii de la centre de plasament , le va aduce acestora si zambetul pe fata, prin ceea ce se va intampla dupa actiune. Este vorba de o piesa de teatru jucata special pentru ei dar si de o masa calda, gatita cu dragoste, tot pentru ei". Mircea Hava

Toti cei care vor sa profite de favorul de a se simti copii la orice varsta sunt asteptati la startul evenimentului (instructaj, impletire, pozitionare) sub podul de lemn care uneste Portile a IV a si a V a ale Cetatii, de la ora 15.

 

                                                                             


Print Friendly and PDF