A +A
stema orasului alba
1
meniu
primaria alba iulia consiliul local prezentare oras ghidul turistic
1
  orasul alba iulia

Alba Iulia, oras cu mare rezonanta in istoria poporului roman isi datoreaza importanta sa istorica, in mare masura, pozitiei geografice, fiind punctul natural de trecere si rascruce de drumuri care l-au legat organic de zonele inconjuratoare, bogate in zacaminte de metale pretioase, sare si podgorii renumite; Arterele de circulatie din Transilvania se intalneau aici, prin care se comunica cu importante centre economice, fapt ce a impulsionat dezvoltarea sa demografica, urbanistica si economica.
Aici au avut loc evenimente majore din istoria neamului si Alba Iulia se mandreste cu faptul ca este considerata capitala spirituala a Romaniei.

alba iulia
date generale
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, la 330 m altitudine, pe valea Muresului.
[vezi situarea pe harta...]
[detalii...]
populatia
Orasul a fost populat din cele mai vechi timpuri, urme ale locuirii fiind cunoscute înca din anii 106-107 e.n. Populatia orasului numara in prezent 66.369 de locuitori (2002). [detalii...]
clima

Alba Iulia se caracterizeaza printr-un climat continental moderat. Temperatura medie anuala este de +10º C si precipitatiile ating o medie anuala de 650 mm, verile fiind calduroase, iar iernile blânde. Viteza medie a vântului este cuprinsa între 3,5-5,5 m/s.

[verifica cum este vremea la Alba Iulia...]

telefoane urgenta

taxi
institutii publice
cultura
educatie
hoteluri
istoria
transport public
sport
Home | Guestbook | Formular contact | Contact e-mail
.
© 2006-2011 Primaria Municipiului Alba Iulia, All Rights Reserved!