A +A
stema orasului alba
1
meniu
primaria alba iulia consiliul local prezentare oras ghidul turistic
1
  turism

Municipiul Alba Iulia este situat într-o zona turistica atractiva pentru calatorul primit cu multa ospitalitate pe meleagurile sale.
Potentialul turistic al zonei îsi gaseste oglindirea într-o ampla constelatie de marturii ale unui trecut de milenii, exprimat în salba monumentelor istorice, de arhitectura si arta, în varietatea frumusetilor naturale.
Teritoriul municipiului Alba a fost din timpuri stravechi o vatra de civilizatie umana, unde traditiile si obiceiurile folclorice specifice românilor exercita o atractie deosebita pentru turistii din tara si de peste hotare.

alba iulia
.  
cetatea Cetatea bastionara din Alba Iulia a fost ridicata între anii 1714-1738, fiind cea mai importanta cetate de acest tip din Romania...
link
catedrala reintregirii Catedrala ortodoxa din Alba Iulia, a fost inspirata de Bisericii Domneasca din Targoveste si este strans legata de actul unirii.
link

ZONA TURISTICA ALBA

Meleagurile Alba Iuliei sintetizeaza sincretic, în port, datini si obiceiuri, influentele venite din zona Muntilor Apuseni, Muresului, Sebesului ori Secaselor, românii convietuind în armonie cu celelalte natii care s-au asezat de-a lungul istoriei pe aceste meleaguri. Vinul renumitelor podgorii ale Albei, cântecele si doinele inspirate din folclorul autentic al vaii Muresului si Muntilor Apuseni, frumusetea portului, bunatatea si întelepciunea oamenilor, toate acestea fac din acest tinut o tara de legenda.
Aceste produse turistice ce valorifica potentialul natural, istoric si cultural al regiunii noastre, au avut un impact pozitiv asupra dezvoltarii comunitatii locale, cât si a societatior ce presteaza activitati turistice. Ele s-au dovedit a fi afaceri de sine statatoare, aducatoare de profit, fiind un exemplu pozitiv în comunitatea de afaceri regionala.
traditii
catedrala Ridicata în sec. XIII, este cel mai valoros monument al arhitecturii medievale timpurii din Transilvania,
link
cladiri istorice Palatul Arhiepiscopiei, Palatul Princiar, Biblioteca Bathyaneum, Palatul Apor, Cladirea Comisariatului si Manutanta, cetatea veche.
link
muzeul unirii Muzeul National al Unirii din Alba Iulia se numara printre cele mai importante institutii muzeale din Romania.
link
sala unirii In aceasta sala a avut loc adunarea celor 1228 de reprezentanti ai romanilor din Transilvania, care au decis unirea cu Romania.
link
monumente istorice Statuia lui Mihai Viteazul, monumentele Custozza si Losenau, monumentul de pe Dealul Furcilor si Obeliscul
link
trasee Obiectiv turistic unic in Europa, "Traseul celor trei fortificatii" ofera turistilor o amintire de neuitat
link

Home | Guestbook | Formular contact | Contact e-mail
.
© 2006-2011 Primaria Municipiului Alba Iulia, All Rights Reserved!