A +A
stema orasului alba
1
meniu
primaria alba iulia consiliul local prezentare oras ghidul turistic
1
primaria
ULTIMELE STIRI

10.07.2020
Comunicat de presa - 8 locuinte sociale au devenit locuinte inteligente

10.07.2020
Comunicat de presa - La Alba Iulia se distribuie alimentele de baza in programul POAD

09.07.2020
Comunicat de presa - Palatul Principilor: stadiul lucrarilor a depasit 50 la suta

 

link arhiva VEZI TOATE STIRILE

 

DETALIU COMUNICAT

13.02.2013

Contractare credit în vederea susținerii unor proiecte de dezvoltare

În condiţiile aprobării de către Consiliul Local Alba Iulia a contractării unui credit intern pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare, compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei Alba Iulia a trecut la parcurgerea paşilor necesari întocmirii documentaţiei pentru acest scop. CL a aprobat acest demers anul trecut prin HCL 171 modificată cu HCL 264 din septembrie 2012.

În cursul zilei de ieri 12 februarie 2013, s-a trecut la deschiderea ofertelor primite de la doi operatori economici, respectiv instituţii bancare. În perioada următoare se va trece la evaluarea ofertelor urmând să se determine oferta cea mai avantajoasă pentru nevoile municipiului. Valoarea finanţării rambursabile pe care administraţia locală o vizează este de 26,5 milioane lei, cu o perioadă de maturitate între 7 şi 10 ani, în sistem revolving, cu trageri succesive în funcţie de nevoile beneficiarului.

Acest flux financiar ar urma să fie îndreptat înspre investiţii şi proiecte cunoscute pe care administraţia locală le derulează: Latura de Vest, DN74, DN1-E81, Parcul Dendrologic etc.

“Am analizat motivele care legitimează acest împrumut şi suntem convinşi că doar din resurse proprii nu am putea face faţă acestui volum de investiţii în 2013. Cu toţii cunoaştem rigoarea mecanismelor de finanţare europeană în care ţi se cere să participi la timp şi în care pe deasupra mai eşti şi taxat pe nedrept. Vrem să fim pregătiţi pentru orice şi să ducem la bun sfârşit ceea ce am promis. Sperăm să putem finaliza cât mai curând această procedură pentru ca obligațiile contractuale să se poată respecta în relaţia cu constructorii. Această infuzie de bani previne falimente, garantează locuri de muncă şi consum local. Dincolo de faptul că, odată plătiţi, putem solicita urgent rambursuri cu care să achităm din valoarea creditului sau să completăm investiţii importante în Oarda, Bărăbanţ, Partoş şi alte cartiere.” – Mircea Hava, primar.

Gradul de îndatorare al municipiului ar ajunge după contratctarea acestui credit la 18,02% din limita admisă de 30%.

Anexa la HCL 264/2012

 
 
Home | Guestbook | Formular contact | Contact e-mail
.
© 2006-2011 Primaria Municipiului Alba Iulia, All Rights Reserved!