a

E-Accesibilitate

De la lansarea sa în 2004, SensusAccess a câștigat mai multe premii internaționale, inclusiv Premiul WISE 2012 pentru Incluziune în Educație, Premiul BETT 2010 pentru cea mai bună soluție specială în educație și Premiul de e-Inclusion al Comisiei Europene pentru e-Accesibilitate în 2008.

SensusAccess face parte din inițiativa Raising the Floor, care are ca obiectiv îmbunătățirea accesibilității și incluziunii persoanelor marginalizate. SensusAccess este, de asemenea, membru al consorțiului DAISY, care reunește organizații și institute internaționale care se adresează nevoilor persoanelor cu dizabilități de vedere din toată lumea (http://www.daisy.org).
 

SensusAccess oferă patru categorii diferite de servicii:
• Servicii Braille
• Servicii audio
• Servicii de e-book
• Servicii de accesibilitate
 

Tipurile de servicii oferite prin software-ul SensusAccess:
 

Servicii de tip Braille
Transcrierea documentelor către și din Braille în conformitate cu codurile Braille pentru limbile bulgară, daneză, engleză britanică, engleză, franceză, germană, greacă, maghiară, islandeză, italiană, norvegiană, portugheză, română, slovacă și spaniolă. De asemenea, documentele pot fi formatate și paginate, și pot fi livrate ca fișiere finale într-o varietate de formate digitale Braille.

Servicii audio
Conversia în fișiere MP3 simple și în format de cărți DAISY Talking. Caracteristicile de conversie audio includ în prezent voci de înaltă calitate pentru limbile arabă, arabă / engleză bilingv, bulgară, britanică și americană, chineză (cantoneză, mandarină, taiwaneză), daneză, olandeză, japoneză, coreeană, lituaniană, norvegiană, poloneză, portugheză, română, slovenă, spaniolă (castiliană și latino-americană) și suedeză.

Servicii de e-book
Documentele pot fi convertite în formate de e-book EPUB și Mobi Pocket (Amazon Kindle). Mai mult, formatul EPUB poate fi convertit în Mobi Pocket și invers. Pentru a sprijini utilizatorii cu dizabilități de vedere, textul dintr-o carte electronică poate fi mărit pentru a permite o scalare a textului mai adecvată pentru cititorii de e-book. SensusAccess poate converti, de asemenea, în documente de tip e-cărți, EPUB3, cu suprapuneri media.

Servicii de accesibilitate
Documentele inaccesibile, cum ar fi fișierele imagine în format gif, tiff, jpg, bmp, pcx, dxx, j2k, jp2, jpx, djv și pdf imagini pot fi convertite în formate mai accesibile precum pdf, doc, docx, Word xml, xls, xlsx, csv, text, rtf și html. De asemenea, serviciul acceptă conversia documentelor Microsoft Office în prezentări de tip pdf și Microsoft PowerPoint, și în fișiere rtf și proiecte web.

Videoclip de prezentare (în limba engleză) a software-ului SensusAccess

Municipiul Alba Iulia recomandă, de asemenea, pentru un acces mai facil al informațiilor de pe site, utilizarea software-ului NVDA:

NVDA (NonVisual Desktop Access) este un "cititor de ecran" gratuit, care permite persoanelor cu deficiențe de vedere să utilizeze computerele.
Acest software citește textul pe ecran printr-o voce computerizată. Practic, prin intermediul software-ului puteți controla ceea ce vă este citit prin mutarea cursorului în zona relevantă de text cu ajutorul unui mouse sau al săgeților de pe tastatură.

Software-ul NVDA se poate accesa gratuit, sau prin plata unei donații, la linkul următor:

[url=https://www.nvaccess.org/]https://www.nvaccess.org/[/url]

logo