a

Expozitie Nationala de Chinologie la Alba Iulia

17.08.2012


Alba Iulia face parte dintre cele 21 de orase din Romania care au dreptul sa organizeze expozitii chinologice in 2012. Pentru albaiulieni este cea mai buna ocazie sa isi aduca micutii sa admire cei mai frumosi caini din Romania, dar si cateva exemplare campioane din Suedia sau Ungaria, sau sa aiba o discutie cu crescatorii in cazul in care doresc sa isi achizitioneze un prieten necuvantator sau sa isi dreseze patrupedele neascutatoare.

Dincolo de caracterul de expozitie, evenimentul va avea si o componenta de competitie. Cainii vor concura intre ei pe 6 ringuri diferite, arbitrati de 6 arbitri diferiti (4 din Romania, 1 din Germania si 1 din Ungaria) impartiti in 10 grupe, iar in cadrul fiecarei grupe, pe categorii de varsta. C.A.C. (Certificat de Aptitudini pentru Campionat) este numele titlului care poate fi obtinut de caine in urma participarii la aceasta competitie. Concursul intitulat “Alba Carolina Cup”, este organizat in 2 zile consecutive, sambata si duminica (18 si 19 august).

La fianalul fiecarei zi se va organiza un concurs “Best in Show”, in urma caruia se va alege cel mai bun caine al zilei. Duminica, dintre cei 2 castigatori ai fiecarei zile se va premia cel mai frumos caine al competitiei, care va primi cupa “Alba Carolina Cup”.

In afara de expozitia chinologica, in cadrul evenimentului va avea loc si o demonstratie de dresaj. Daca alegeti sa participati va veti putea intalni cu Ciprian Cordos (si cainele Slow) – dresorul care a ajuns in semifinala show-ului “Romanii au talent” de la Pro Tv.
Iubitorii Ciobanestilor Romanesti si ai Copoilor Ardelenesti se vor putea delecta si cu o competitie speciala dedicata acestor rase.

De ce sunt importante premiile primite de caini?

Cainii care nu au Certificat Pegigree (Pedigree = actul care atesta ca animalul este de "rasa pura"), pot obtine un Pedigree-ul de tip C, adica un certificat de tipicitate, care atesta ca exemplarul respecta toate standardele rasei.
Cainilor care au Certificat Pegigree, aceste certificate (CAC) obtinute le pot garanta obtinerea unui titlu de Campion de Romania (R.CH.). Puii cainilor cu multe titluri CAC sau campioni sunt extrem de valorosi, se pot vinde cu mii, sau chiar zeci de mii de euro.
Anul acesta sunt inscrisi peste 450 de caini din 70 de rase diferite, printre care si caini campioni mondiali, europeni, internationali sau nationali.
Expozitia, cu intrare libera pentru public, se va desfasura pe Traseul de Nord (intre Piata Romana si Piata Tobosarului), in 18 si 19 august dupa urmatorul program:
18 august 2012
13.00 – Acces în expoziție / Control sanitar-veterinar al cainilor participanti
14.00 – Mioritic Club
16.00 – Deschiderea oficială a expoziției
16.10 – Arbitrajul raselor la ringuri
18.30 – Demonstrații de dresaj canin
19.30 – Best in Show
 19 august 2012
07.00 – Acces în expoziție / Control sanitar-veterinar al cainilor participanti
09.30 – Arbitrajul raselor la ringuri
12.00 – Prezentare de rase – Copoiul Ardelenesc
13.00 – Best in Show, acordarea „Alba Carolina Cup”.

Evenimentul este organizat de Asociatia Chinologica Alba (membra a Asociatiei Chinologice Romane), Primaria Municipiului Alba Iulia si Copard - in calitate de co-organizatori, cu sprijinul Consiliului Judetean Alba, sponsori Belcando, Platinum si Toskana Garten.

Accesul publicului in expozitie cu animale de companie este interzis!!!


Afis expozitie

Print Friendly and PDF