a

Curatenie si plantari de primavara

11.03.2012


Alba Iulia a păstrat si deţine o carte de vizită impresionantă pentru ceea ce inseamnă un oras al gospodarilor si al virtutilor cetăţeneşti. Edilii municipiului resedinta de judet, dovedesc o data in plus, că la Alba Iulia spiritul administrativ si grija faţă de locuitori prin grija faţă de locul si spaţiul in care acestia traiesc nu sunt vorbe in vant.

În această perioadă municipalitatea vizează igienizarea spațiilor și zonelor din cartierele de locuințe,etc. Curățarea drumurilor publice și a zonelor de trafic pietonal este o altă prioritate. Concomitent se pregăteşte terenul pentru plantările specifice de sezon. Efortul desfăşurat de autorităti se fundamentează pe dorința de achizitie a unui nou lot de arbori ornamentali care să completeze peisagistic zonele verzi existente, dar și să mărească suprafețele gazonate.
Procedura de achiziție a acestui tip de material dendrologic este prin licitație pe SEAP. Caietul de sarcini cuprinde standardele impuse de municipalitate. Necesarul estimat este de aproximativ 300 de arbori (cu balot și înălțime de peste 6 metri) și 1500 de arbuști de Pyracanta cu balot în ghiveci. Țintele de plantare sunt în principal zonele reabilitate (pentru exemplificare tronsonul Alba Iulia – Micești sau alte zone supuse lucrărilor de modernizare). Reamintim că în toamna anului trecut s-au plantat în total aproximativ 500 de astfel de arbori (Bulevardul Transilvaniei, Bulevardul Revolutței, strada Mihai Viteazul și interiorul Cetății). Aceste demersuri subscriu directivelor Uniunii Europene de creștere a suprafețelor de spații verzi pe cap de locuitor.


tiparire, pdf si email