a

Curs de calificare gratuit în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu“, prin proiectul MICESA

08.06.2018


Curs de calificare gratuit în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu“, prin proiectul MICESA

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia-MICESA“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu șase organizații.

O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora beneficiarii sunt îndrumați spre cursurile de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

Cel de-al doilea curs de calificare organizat este cel de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu“ și va demara în data de 18 iunie 2018, la Alba Iulia. Programul este de calificare, are o durată de trei luni și va fi susținut de experții Fundației PAEM Alba, partener în cadrul proiectului. Cursul, cu o importantă componentă practică, se adresează celor care vor să se califice în acestă ocupație.

Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare: pregătire alături de formatori cu experiență, folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire, obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană, dobândirea de competențe profesionale (asigurarea condiţiilor igienico-sanitare; acordarea îngrijirilor igienice pentru persoana asistată; acordarea primului ajutor persoanei asistate; mobilizarea şi transportul persoanelor asistate imobilizate; respectarea şi aplicarea prescripţiilor medicale; supravegherea stării de sănătate a persoanei asistate etc.). 

Cursanții vor primi la absolvire și câte o subvenție în valoare de 900 de lei.

 

 

Informații suplimentare găsiți aici !!!


Print Friendly and PDF