a

Comunicat de presă - Proiect MICESA: Curs de calificare gratuit în ocupația de „Operator la mașini unelte cu comandă numerică”

03.07.2019


Comunicat de presă                                                2 iulie 2019


Curs de calificare gratuit în ocupația de „Operator la mașini unelte cu comandă numerică”, prin proiectul MICESA


„Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia-MICESA“ este proiectul Municipiului Alba Iulia prin care se furnizează gratuit servicii care ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc.
O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre cursurile de formare profesională organizate gratuit prin proiect.
Cel de-al șaselea curs de calificare este cel de „Operator la mașini unelte cu comandă numerică”. Programul are o durată de 720 de ore (6 luni) și este susținut de experții Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, partener în cadrul proiectului. Data exactă a demarării programului va fi comunicată, de îndată ce va fi stabilită de organizatorul cursului.
Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare: pregătire alături de formatori cu experiență;  folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire; dobândirea de competențe profesionale (Asigurarea funcţionării maşinilor unelte cu comandă numerică; Controlul pieselor executate pe maşini cu comandă numerică; Programarea maşinii unelte cu comandă numerică – stabilirea originii coordonatelor; Reglarea iniţială a maşinii unelte cu comandă numerică; Reglarea statică a sculelor şi montarea dispozitivelor de fixare etc.);  obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană.
Absolvenţii cursului vor primi și câte o subvenție, în valoare de 1800 de lei.

 

 

Informatii suplimentare găsiți aici


Print Friendly and PDF