a

Alba Iulia - Capitala sanatatii 2012

20.03.2012“Alba Iulia – Capitala Sănătăţii 2012”- un proiect de succes încă din prima săptămână de desfașurare

La nici o săptămână de la lansarea de către primăria Alba Iulia a celui mai amplu și ambițios program de prevenție și informare, unic la nivelul întregii țări, se evidențiază un interes major pentru întreg ansamblul de acțiuni și evenimente care compun această campanie. Municipalitatea a demarat proiecte şi iniţiative specifice care au drept obiectiv sensibilizarea publicului, difuzarea informaţiilor şi împărtăşirea bunelor practici care facilitează ridicarea nivelului de protecţie și prevenție a sănătăţii în întreaga comunitate. Toate aceste evenimente se desfășoară în contextul unei perioade în care nivelul dotărilor din Spitalul Județean a crescut simțitor și pregătirea specialiștilor ce alcătuiesc corpul medical albaiulian înregistrează o perfecționare dinamică și continuă.

Luna martie este dedicată doamnelor, care beneficiază gratuit de analize medicale efectuate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Prin intermediul acestora se poate asigura o diagnosticare timpurie a diverselor maladii, în acest mod reducându-se riscul și incidența acestora. Doamnele care s-au înscris în programul de analize gratuite initiat de Primăria Alba Iulia beneficiciază de următoarele testări : test Babes Papanicolau, EKG, tensiune arterială, pre screening osteoporoză. În acest moment datorită interesului mare manifestat de populație se are în vedere lărgirea pachetului de investigații pentru perioada următoare. Până la această dată s-a înregistrat un număr de 1500 de persoane înscrise în campania lunii martie. Începând cu data de 21 martie se vor prelua telefonic solicitări pentru testătrile lunii aprilie care vizează afecțiunile respiratorii. Tot în luna aprilie se vor derula campanii de informare şi iniţiative de natură să sensibilizeze şi să informeze publicul cu privire la probleme ce țin de sănătate mintală-autism.

Campania derulată de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Spitalul judeţean de Urgenţă Alba Iulia și DSP Alba, a fost apreciată la nivel național încă din prima săptămână. Asociația Naţională pentru Protecția Consumatorilor a transmis primăriei aprecieri pentru inițiativă și pentru activitatea desfașurată în interesul albaiulienilor. De asemenea, medicul Molnar B. Geza, consilierul Ministrului Sănătăţii şi președintele Consiliul de Coordonare a Institutului Național de Sănătate Publică, a apreciat iniţiativa ca fiind unica la nivel naţional şi a catalogat-o ca un exemplu şi pentru alte administraţii.


Print Friendly and PDF