a

ANUNT

25.02.2015


Open Call – TUTUR

Municipiul Alba Iulia participă în calitate de partener în cadrul proiectului ”Rețea Pilot focusată pe activități temporare ca instrumente de regenerare urbană” - Acronim TUTUR, alături de Municipalitatea Bremen – Germania și Municipalitatea Roma - Italia. Proiectul TUTUR este susţinut financiar prin programul operațional URBACT II 2007-2013. Obiectivul general al proiectului TUTUR este introducerea metodei de utilizare temporară a clădirilor și spațiilor abandonate în vederea regenerării urbane a orașelor participante. În cadrul acestui proiect, activitățile temporare reprezintă un instrument de planificare urbană care reunește în mod eficient diverse părți interesate, determinând autoritățile publice locale și agenții economici să valorifice potențialul infrastructurii și a resurselor existente.

În prezent, în Municipiul Alba Iulia există multe clădiri, zone și spații abandonate care au nevoie de o abordare strategică pentru includerea lor în peisajul urban ca spațiu util atât pentru potențiali investitori, IMM-uri, ONG-uri, cât și pentru serviciile publice. Datorită faptului că orașul Alba Iulia nu are experiență suficientă în acest domeniu, este important ca micile comunități locale să învețe de la alte comunități care au implementat cu succes aceste tipuri de măsuri și care au avut un impact pozitiv pe termen scurt și lung. Participând în cadrul proiectului TUTUR în calitate de partener, Municipiul Alba Iulia are ocazia de a realiza un schimb important de experiență cu ceilalți membri ai consorțiului – Municipalitatea Roma și Municipalitatea Bremen.

Având în vedere cele mai sus prezentate, Municipiul Alba Iulia invită toți actorii interesați să desfășoare activități temporare în spațiile mai sus menționate, la o întâlnire în cadrul căreia vor fi dezbătute propuneri care au în vedere reutilizarea pe o perioadă temporară a Magazinului Universal Unirea și/sau a Caponierei aflată între bastionul Sf. Carol și bastionul Sf. Elisabeta. Întâlnirea va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Sala de Ședințe (etajul doi) în data de 27 Februarie ora 16:00.


Mai multe informatii regasiti anexat.

tiparire, pdf si email