a

Comunicat de presa - Curs de calificare gratuit în ocupația de „Croitor” - prin proiectul MICESA

07.02.2020


Comunicat de presă                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           7 februarie 2020

Curs de calificare gratuit în ocupația de Croitor, prin proiectul MICESA

Calificarea în ocupații cerute pe piața muncii din România și Uniunea Europeană este o componentă importantă a proiectului „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia-MICESA“. Este proiectul Primăriei Alba Iulia prin care se furnizează gratuit servicii care ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc.

Săptămâna trecută, a demarat cursul de Croitor îmbrăcăminte după comandă. Programul are o durată de 720 de ore(6 luni) și este susținut de experții Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, partener în cadrul proiectului derulat de Primărie. Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare pentru cursanţi: pregătire alături de formatori cu experiență;  folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire;  obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană;  dobândirea de competențe profesionale.

Participanţii au fost selectați din comunitățile vizate de proiectul MICESA: „Chicago“, străzile Vasile Goldiş, Gheorghe Pop de Băseşti,  o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluţiei din 1989 și „Pâclişa”. Lista completă cu blocurile de locuințe și casele vizate de proiect o puteți consulta aici.

Despre proiect

Serviciile furnizate în cadrul proiectului au ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, susţinerea antreprenoriatului etc. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.

Proiectul este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțeide Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

Cei interesați pot afla detalii concrete legate de participarea la serviciile gratuite ale proiectului de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.

Informatii suplimentare găsiți aici


Print Friendly and PDF