a

Comunicat de presă - Apel: intervalul pentru cumpărături 11.00-13.00 este rezervat seniorilor!

27.03.2020


Ajutăm seniorii comunității

Voluntarii Primăriei Alba Iulia – sprijin real pentru vârstnicii din oraș

 

Mai mult decât zeci de sacoșe livrate, un teanc de bonuri fiscale și de kilometri parcurși de voluntari, primele zile ale campaniei AJUTĂM SENIORII, demarată de Primăria Alba Iulia, au însemnat o cantitate foarte mare de muncă, în termeni de organizare și logistică, dar și un răspuns peste așteptări din partea albaiulienilor care vor să ajute bunicii orașului, prin implicarea dirctă în acțiunile de voluntariat ale administrației locale.

Cel mai îmbucurător, în toată situația asta tristă și nedorită de nimeni, este felul în care albaiulienii au înțeles să răspundă chemării nostre și să se implice activ în acțiunile de voluntariat. Aș vrea să le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte. Apelurile primite în primele două zile ne-au determinat să extindem lista celor care au nevoie de ajutor imediat. Seniorii orașului, dar și orice albaiulian aflat în situatii speciale, care nu îi permit să iasă din casă pentru a-și face cumpăraturile (bolnavi cronic, persoane cu mobilitate redusă, etc.) vor primi, în continuare, prin intermediul echipelor de voluntari, tot ceea ce le este necesar pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă, de distanțare socială și izolare. Pe de altă parte, avem o rugăminte mare către ceilalți locuitori ai orașului: să încerce să evite să facă cumpărături în intrvalul 1100-1300, și să le permită, astfel, seniorilor care doresc totuși și insistă să iasă la cumpărături sau alte activități permise de Ordonanța Militară să poată face aceste lucruri.  spune Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

Insistăm asupra apelului la spiritul civic al albaiulienilor pentru a permite seniorilor care doresc să se deplaseze la magazine pentru cumpărături să poată profita la maxim de intervalul în care au această posibilitate. Între orele 11.00 și 13.00 au prioritate persoanele în etate.

Același apel îl transmitem și către agenții economici să rezerve acest interval orar seniorilor care aleg să își facă singuri cumpărăturile absolut necesare.

Reamintim că voluntarii Primăriei preiau solicitări de la persoane vârstnice și orice alte persoane cu mobilitate redusă pentru cumpărăturile necesare sau plata facturilor la utilități. Lista cu alimentele și produsele de primă necesitate este disponibilă pe pagina www.informare.apulum.ro. Este vorba despre alimente de bază sau medicamente de care au nevoie albaiulienii în vârstă, pentru a putea trece cu bine peste perioada de izolare.

Telefoanele de urgență unde se fac și comenzile sunt 0730 712 722, 0799 40 20 30, 0258 819 462 (interior 9). Solicitarea de sprijin se comunică de luni până vineri între orele 09.00 -13.00, pentru a putea fi onorată în aceeași zi.

Medicamentele vor fi cumpărate strict în baza rețetelor pe care beneficiarii le vor pune la dispoziția voluntarilor. Medicamentele vor fi eliberate prin intermediul Farmaciilor Vichi Farm și Sic Volo.

Reamintim că nu sunt solicitați bani în avans, iar decontarea se face în baza bonului fiscal în original. Echipele primăriei vor avea ecusoanele cu VOLUNTAR afișate vizibil, vor avea documente de identificare asupra lor, nu vor solicita date personale și vor face livrări doar în baza solicitării transmise la numerele de urgență disponibile.


Print Friendly and PDF