a

Comunicat de presa - Lucrari de modernizare a sistemului de iluminat

11.09.2020


Astăzi, 10.09.2020, au început lucrările de reparație a sistemului de iluminat în zona delimitată de str. Vasile Alecsandri, str. Gheorghe Șincai, bd. Republicii.

 
Lucrările sunt suportate din buget local și sunt estimate la aproximativ 200.000,00 lei. Durata estimată este de până la 14 zile calendaristice. Pe durata intervenției pot exista perioade în care iluminatul public în zona afectată va fi oprit complet.
 
Vor fi executate lucrări de înlocuire a stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat cu lămpi de tip LED. Noile echipamente, 25 de stâlpi și tot atâtea lămpi cu module de telegestiune, vor putea fi controlate din dispeceratului creat în cadrul proiectelor de iluminat (lot I, II și III) dezvoltat pe fonduri europene nerambursabile.
 
În ultima lună de zile au avut loc reparații similare în cartierele Ampoi I și Ampoi III. Urmează intervenții în rețeua de iluminat în Cartierul Cetate (zona Pieței Agroalimentare, str. Mircea Eliade și zonele adiacente). 
 
Lucrările sunt executate de Flash Lighting Services SA. 
 
Reamintim că Primăria Alba Iulia are în implementare proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă pentru modernizarea întregii rețele de iluminat public din municipiu. În prezent aceste proiectele, care vor crea un sistem modern, eficient din punct de vedere energetic și inteligent se află în faza de obținere a avizelor, respectiv a autorizațiilor.


Print Friendly and PDF