a

Comunicat de presă - Primăria va deschide, anul viitor, două noi creșe în Alba Iulia

06.07.2021


Primăria va deschide, anul viitor, două noi creșe în Alba Iulia

 

 

            Vă reamintim că în perioada 01.07.2021-12.07.2021 au loc, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, înscrierea copiilor în creșele din Alba Iulia, în condițiile afișate pe www.apulum.ro, la secțiunea ”Creșe”, iar evaluarea dosarelor se va face conform criteriilor aprobate prin HCL nr.147/2016. Numărul de locuri disponibile pentru anul școlar 2021-2022 este de 95.

           

Precizăm că din totalul de 135 de cereri respinse la înscrierea care a avut loc în luna iulie 2020, 41 de copii au intrat în colectivitate în timpul anului școlar, iar aproximativ 20% din părinții celor respinși nu aveau un loc de muncă.

 

Primăria Alba Iulia a obținut în data de 08.06.2021, după multe încercări, avizul favorabil de la Ministerul Educației privind schimbarea destinației din școală în creșă, iar în data de 17.06.2021 a fost lansată în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) licitația pentru achiziția lucrărilor de intervenții pentru obiectivul „Schimb de destinație din Școala Generală nr. 4 în Creșă, inclusiv împrejmuire și amenajări exterioare, str. Liliacului, nr. 8”. Durata de elaborare a acestei documentații ( DALI) este de 45 zile. După obținerea acestei documentații urmează faza de proiect tehnic și execuția lucrărilor, respectându-se procedurile conform legilor în vigoare, urmând ca finalizarea lucrărilor să fie în cursul anului 2022. Terenul pe care este construită școala are o suprafață totală de 1.290 mp, iar clădirea școlii are o înălțime de S+P, având o suprafață totală desfășurată de 355 mp. Creșa va avea o capacitate de aproximativ 40 locuri. Curtea creșei va avea două spații de joacă: unul pentru copiii care frecventează creșa și celălalt pentru copiii care locuiesc în cartierul Partoș.

           

Creșa din cartierul Orhideelor, de pe str. Lalelelor, nr.97A, se află în faza de lucru a documentației pentru obținerea autorizației de construire, urmând a fi finalizată în cursul anului 2022. Capacitatea acesteia este de 90 de locuri, suprafața terenului fiind de 2065 mp, organizată în patru zone: cea destinată construcției, o parte destinată jocului, o zonă de acces și circulație și spații verzi. Va avea demisol, parter și etaj, cu fațadă ventilată cu panouri fibrociment în diverse culori. Clădirea creșei se va întinde pe o suprafață desfășurată de 2012 de mp. Valoarea investiției este de peste 11 milioane de lei.

           

            Prin urmare, în anul 2022, vor fi create 130 de locuri noi în creșele din Alba Iulia. Odată cu deschiderea celor două creșe noi, va fi acoperit necesarul de locuri solicitate de către părinții care îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate.

 

 

Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia


tiparire, pdf si email