a

Comunicat de presă - PRIMA ÎNTÂLNIRE INTERINSTITUȚIONALĂ PENTRU REALIZAREA „PLANULUI DE ATENUARE ȘI ADAPTARE LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE“ PENTRU ALBA IULIA

18.05.2022


Comunicat de presă

PRIMA ÎNTÂLNIRE INTERINSTITUȚIONALĂ PENTRU REALIZAREA „PLANULUI DE ATENUARE ȘI ADAPTARE LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE“ PENTRU ALBA IULIA

                                                                                                          

    

     Mai 2022

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este Operator de Program pentru Programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme” – RO-Mediu, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021.

Municipiul Alba Iulia, alături de partenerul Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), derulează proiectul Creșterea capacității de atenuare și adaptare la schimbările climatice a municipiului Alba Iulia” – CRESC Alba Iulia, finanțat în cadrul Programului „Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme” (RO-Mediu), domeniul „Implementarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități”.

Pentru realizarea documentului strategic, a fost constituit un Grup de Lucru, format din reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din Alba Iulia și din județul Alba, cu atribuții în domeniul vizat de Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice (PAASC). Încă de la înființarea Grupului de Lucru, am fost convinși că acesta va aduce valoare adăugată documentului strategic și va contribui și la punerea în practică a măsurilor ce vor fi incluse în PAASC.

Prima întâlnire a Grupului de Lucru va avea loc marți, 24 mai 2022, începând cu ora 10.00, în format online, prin intermediul platformei ZOOM, prin accesarea link-ului:

https://us02web.zoom.us/j/85636280817?pwd=NjdGR2VyV0xwQXQ2SitMYTBZUWtKQT09.      

 

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate aspecte privind contextul actual și importanța implicării Grupului de Lucru, pentru identificarea riscurilor și vulnerabilităților produse de schimbările climatice, dar și a soluțiilor concrete de adaptare și atenuare la nivelul municipiului Alba Iulia.

 

Rezultatul central al proiectului se va concretiza în realizarea „Planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice - PAASC”, pentru perioada 2022-2030. Documentul va permite Municipiului Alba Iulia să-și planifice riguros acțiuni concrete pentru atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.

 

 

 

Pentru mai multe informații privind proiectul Creșterea capacității de atenuare și adaptare la schimbările climatice a municipiului Alba Iulia” – CRESC Alba Iulia, vă rugăm să contactați echipa proiectului, pe adresa de e-mail: cresc@apulum.ro.

 

Documentul complet, original, în format PDF se găsește aici!


tiparire, pdf si email