a

Alba Iulia premiată și in ce-a de-a doua ediție a Galei Asociației Municipiilor din România

16.11.2018


 

 Dupa ce, în prima ediție, Alba Iulia a primit premiul de ”Excelență în transport public”, municipiul s-a evidențiat, din nou, ca exemplu de bune practici ocupând prima poziție la categoria ”Excelenta în digitalizare/ Smart City”.

 Dincolo de aplicația depusă în aceasta secțiune, Alba Iulia și-a afirmat în ultimul timp în mod categoric apartenența la dezvoltarea și implementarea tehnologiei moderne în sprijinul locuitorilor deținând, panî în prezent, un număr de 60 de proiecte implementate, din totalul de 106 agreate cu aproximativ 36 de parteneri. Dincolo de acest portofoliu referențial, Alba Iulia garantează capacitatea de a reuni și pune la lucuru o echipă de integratori de viitor, pregătiți pentru o ”smartcity-zare” convingătoare.

 Recunoașterea acestei mobilizări, cu un debut național consemnat timpuriu ca act de pionierat, s-a făcut în prezența reprezentaților celor 109 municipii din Romania. Trofeul și diploma i-au fost înmânate viceprimarului Paul Voicu.

 Gala Asociației Municipiilor din România s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a onorat cu prezența Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România care a precedat Gala, adresându-se primarilor de municipii prezenți la această întâlnire.


tiparire, pdf si email