a

Alba Iulia Smart City lansează BlocManagerNet, un proiect inteligent pentru Asociaţiile de Proprietari din Alba Iulia

21.03.2018


Ieri, 20 martie 2018, în Sala de şedinţe a Consiliului local Alba Iulia, de pe str. Bucovinei, nr. 6, au avut loc două sesiuni de prezentare a proiectului inteligent BlocManagerNet, dedicat asociaţiilor de proprietari din Alba Iulia. La evenimentul de trainning pe aplicaţie au luat parte reprezentanţii a peste 40 de administratii de bloc din oraş.

 

Sesiunea de prezentare şi instruire pentru programul BlocManagerNet este primul eveniment de promovare a protocolului de colaborare încheiat între municipalitatea albaiuliană şi compania S.C. XiSoft Servicii S.R.L. din Cluj-Napoca, în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018.

 

BlocManagerNet, unul dintre cele trei module furnizate în cadrul proiectului pilot de oraş inteligent de către XiSoft,  este o soluţie completă pentru gestiunea asociaţiilor de locatari, menită să îmbunătăţească semnificativ informarea cetăţenilor, plata utilităţilor şi colaborarea dintre administraţie şi cetăţeni.

 

Protocolul de colaborare cu XiSoft Servicii SRL constă în trei module specializate: BlocManagerNET Desktop – un program care urmează a fi folosit de către administratorii de bloc; interfaţa www.xisoft.net – acces pentru biroul de control din cadrul Primăriei Alba Iulia; interfaţa www.e-bloc.ro – dedicată accesului online pentru proprietari, inclusiv cu mobilul.

În cazul administratorilor de asociaţii de proprietari, soluţia este completă, asigurând printre altele: generarea listelor de plată, salarizare, registre de casă şi bancă, contabilitate, evidenţe venituri şi cheltuieli, prelucrare documente, suport legal. Pentru proprietari, transparenţa veniturilor şi cheltuielilor se asigură prin accesul în modulul e-bloc de pe calculator sau cu ajutorul telefonului mobil şi a aplicaţiei BlocManagerNET SMS. De asemenea, locatarii pot declara online indecşii de contoare, pot vizualiza situaţia facturilor şi a plăţilor, precum şi alte documente. BlocManager include, de asemenea, şi multiple modalităţi de plată a întreţinerii (cu card bancar, ZebraPay, PayPoint etc.). În cazul biroului de control al asociaţiilor de locatari din cadrul Primăriei Alba Iulia, se va asigura o comunicare şi o raportare îmbunătăţită în relaţia cu asociaţiile.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt de a crea un canal de interacţiune online între administratorii, cetăţenii oraşului Alba Iulia şi Primărie, de a eficientiza activitatea administratorilor de bloc, de a uşura şi transparentiza relaţia dintre administratori şi proprietari, precum şi de a simplifica procesul de verificare şi comunicarea în ceea ce priveşte biroul de control al asociaţiilor de proprietari din cadrul Primăriei.

 

 

 

„Programul a fost conceput în anul 2003 prin colaborarea cu mai mulţi administratori de imobile, iar de atunci, este în mod continuu îmbunătăţit. Clienţii noştri se găsesc în 108 oraşe din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Timişoara, Iaşi, Bacău etc.). Aplicaţia administrează astăzi 8.300 de asociaţii, totalizând peste 500.000 de apartamente. Ne bucurăm să ne implicăm activ, în calitate de parteneri în Proiectul Pilot Alba Iulia Smart City 2018, alături de Primăria Alba Iulia şi de asociaţiile de locatari din municipiu, la eficientizarea relaţiilor dintre cetăţeni şi municipalitate. Suntem convinşi că aplicaţia BlocManagerNET va aduce o contribuţie importantă la îmbunătăţirea activităţii administraţiilor de locatari”, a declarat Pavel Varvari, Director S.C. XiSoft Servicii S.R.L.

În cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018, administraţiile de locatari şi cetăţenii vor putea testa şi utiliza în mod gratuit cele trei module până în data de 31 martie 2019. Avem convingerea că soluţia inteligentă pilotată de către XiSoft S.R.L. va fi o componentă de succes a proiectului Alba Iulia Smart City 2018 în ceea ce priveşte îmbunătăţirea eficienţei administrative prin implicarea directă a cetăţenilor.


tiparire, pdf si email