a

Comunicat de presă - Întâlnire de lucru în domeniul eficienței energetice organizată la Alba Iulia în cadrul proiectului THERMOS

27.11.2019


     În perioada 20-21 noiembrie 2019 a avut loc la Alba Iulia cea de-a doua întâlnire de lucru (twinning meeting) între orașul pilot Jelgava (Letonia) și orașul replicator Alba Iulia (România), în cadrul proiectului ”Sistem de optimizare și adaptare a resurselor de energie termică”, acronim THERMOS (în en. Thermal Energy Resource Modelling & Optimisation System).
 
     Scopul întâlnirii a fost de a asigura un transfer de cunoștințe și know-how de la orașul pilot către orașul replicator, în vederea testării aplicației dezvoltate în cadrul proiectului THERMOS. În prima parte a întâlnirii au avut loc o serie de prezentări din partea partenerului leton privind managementul și dezvoltarea rețelei de încălzire centralizată existentă la nivelul orașului Jelgava de-a lungul anilor, metodologiile de lucru privind optimizarea sistemului energetic termic, precum și provocările cu care se confruntă în prezent municipalitatea în calitate de oraș pilot.

     Reprezentanții Municipiului Alba Iulia au susținut prezentări cu privire la evoluția sistemului de încălzire centralizată de la nivelul comuniății locale, proiectele de eficiență energetică și complementare derulate de către Municipalitate și provocările actuale în domeniul eficienței energetice existente.
 
Întregul document, în format PDF, aici !!!


Print Friendly and PDF