a

Comunicat de presa - Autospeciala pentru persoane cu dizabilitati

16.06.2020


Persoanele cu dizabilități locomotorii, rezidente ale Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia se vor putea deplasa de acum cu o mașină adaptată nevoilor lor. La începutul acestei luni, Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat un autoturism Dacia Dokker, dotat special pentru transportul persoanelor în fotoliu rulant.

Autospeciala este echipată cu rampă de acces din aluminiu cu suprafață antiderapantă, pliabilă în interior cu blocare în două poziții, vertical și orizontal, sistem de siguranță și confort Future Safe cu sprijin lombar și cervical, fixare fotoliu rulant în patru puncte cu două centuri de siguranță retractabile în partea din față și două centuri cu tensionare în partea din spate, adaptare sistem electric pentru blocare/deblocare centuri de siguranță față pentru fotoliul rulant, centuri de siguranță în trei puncte pentru persoana transportată în fotoliul rulant, omologare RAR ca vehicul special cu posibilitate de configurare a locurilor, vehicul special pentru transportul a 5 persoane pe locurile originale sau 2 persoane pe locurile originale și o persoana în fotoliu rulant. 

Mașina este fabricată în 2020, îndeplinește standardul Euro 6, este dotată cu aer condiționat și cu un sistem care deblochează centurile doar în situația în care rampa este așezată pe sol, pentru imposibilitatea deblocării fotoliului rulant în mers.

Lucruri și gesturi simple, banale, pe care majoritatea dintre noi le percepem ca normale și le facem mecanic, pentru ei sunt aproape imposibil de realizat. E datoria noastră să îi susținem pe cei mai puțin norocoși, iar Primăria se implică activ în protejarea persoanelor cu dizabilități. Sunt părinții și bunicii noștri și ține de respect, de empatie, de omenie, până la urmă, să le cream condiții pentru ca ei să resimtă cât mai puțin neajunsurile vieții. Autospeciala construită special pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii pe care Primăria Alba Iulia a achiziționat-o si predat-o Căminului de Vârstnici este doar un prim pas în acest sens. Ne dorim sa le aline puțin din suferință și să îi ajute în tot ceea ce înseamnă mobilitate, acces la tratamente, investigații, pentru a duce o viață cât mai apropiată de normalitate” spune Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia

Valoarea investiției a fost de 115.735,83 lei (23.667,91 euro), iar este furnizorul: Deltamed, Gilău, jud. Cluj.


tiparire, pdf si email