a

Comunicat presa proiect BEACON

22.05.2019


Comunicat de presă                            22.05.2019


Alba Iulia se alătură, la Heidelberg, municipiilor lider pentru acțiuni climatice la nivel local
Municipalitățile BEACON și organizațiile asociate și-au consolidat rețeaua și au făcut schimb de bune practici privind acțiunile eficiente la nivel local, în domeniul climei.
Conferința BEACON, „Catalizarea Acțiunilor Climatice Locale Europene”, a avut loc la Heidelberg, în data de 21 mai 2019. Aproximativ 90 participanți, selectați din orașe și municipalități europene, au dezbătut modul în care protecția climatică și dezvoltarea locală pot fi reunite. Municipalitățile europene au un rol crucial în implementarea unor măsuri climatice ambițioase. Acestea asigură deseori pionieratul în soluții ecologice care creează oportunități pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, protejând în același timp mediul.
Alba Iulia este parte a proiectului BEACON și a fost reprezentat la conferința de la Heidelberg de către Liviu Stanciu, Expert tehnic. „A fost o bună oportunitate pentru noi să putem promova strategia energetică locală și tot ceea ce facem în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană în acest context”, a spus Liviu Stanciu.
Conferința a vizat o serie de aspecte politice, precum lupta împotriva sărăciei energetice, producția locală de energie, strategii pentru prosperitatea dezvoltării locale, dar și diverse măsuri de atenuare a schimbărilor climatice. De asemenea, sesiunile de lucru au abordat subiecte care sunt extrem de importante pentru municipalități, cum ar fi gestionarea datelor la nivel municipal sau mișcarea „Fridays for Future” . În plus, un tur ghidat prin Bahnstadt, cel mai mare cartier de locuințe pasive din Europa, a prezentat o abordare holistică a revitalizării și planificării vizionare a orașelor. Acest eveniment aduce Alba Iulia în linia întâi a acțiunii climatice europene.

 

 

 

 

Informatii suplimentare găsiți aici


Print Friendly and PDF