a

Diplomă de excelență primită de Municipiul Alba Iulia la Forumul Orașelor Verzi

09.09.2023


Diplomă de excelență primită de Municipiul Alba Iulia la Forumul Orașelor Verzi

 

Municipiul Brașov găzduiește în perioada 4-10 septembrie cea de-a treia ediție a Forumului Orașelor Verzi, cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu. Sub tema "Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.", conferința aduce în prim plan ideea că ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre și îndeamnă la o schimbare de paradigmă în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător și de viitorul orașelor noastre.

 

În cadrul competiției ”Premiile Orașelor Verzi” 2023, o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi și Asociației Municipiilor din România, Municipiului Alba Iulia i-a fost decernată ”Diploma de excelență”, pentru eforturile depuse în direcția unei dezvoltări sustenabile, reducerea impactului asupra mediului și promovarea investițiilor verzi.

 

”Acest premiu este o recunoaștere a implicării membrilor comunității noastre care înțeleg că dezvoltarea sustenabilă a Alba Iuliei și reducerea impactului asupra mediului nu pot merge decât mână în mână. Este în același timp o recunoaștere a muncii echipei Primăriei”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

 

Municipiul Alba Iulia a demarat cu succes o serie de inițiative orientate către dezvoltarea urbană durabilă, în conformitate cu prevederile Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană 2014-2023, precum și ale Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al Municipiului Alba Iulia - 2030. Un exemplu bun în acest sens este proiectul EURE - „Effectiveness of Environmental Urban policies to improve Resources Efficiency” proiect finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului european de cooperare interregională INTERREG EUROPE (2014-2020) prin FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională). Poate cel mai important rezultat al acestui proiect a fost colaborarea cu Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu „Ernest Lupan”– IRCEM în realizarea Planului de Acțiune pentru Economie Circulară a Municipiului Alba Iulia 2023-2033.

 

Competiția ”Premiile Orașelor Verzi” și-a propus să recunoască și să premieze, în același timp, ambițiile și eforturile municipalităților de a deveni mai ”verzi”, mai sustenabile, de a reduce impactul asupra mediului.


tiparire, pdf si email