a

Pluguire

17.01.2018


Avand in vedere conditiile meteo, incepand de aseara, au demarat mai multe faze specifice pentru a pastra in conditii optime traficul auto. Pana in aceasta dimineata s-a imprastiat material antiderapant pe artereșle din oras si s-a intervenit in urma apelurilor locuitorilor in cartiere precum Oarda de Sus, Paclisa si Micesti. Dispeceratul primariei asigura permanenta la numarul de telefon 813534. 
In prezent se intervine cu 7 utilaje de pluguit pe drumurile principale ( s-au parcurs o data strazi ca B dul Ferdinand, Calea Motilor, Alexandru Ioan Cuza, 1 Decewmbrie 1918, dar si strazi din carterele apartinatoare)pentru indepartarea mecanica a zapezii, iar ulterior se utilizeaza material antiderapant. Dupa aceasta etapa se va inteveni si pe artere secundare.
Pentru evitarea situatiilor neplacute, agentii comerciali care au deschidere la trotuare publice, dar si persoanele fizice, sunt indemnate sa curete suprafetele aflate in proximitate, conform normelor legale in vigoare.

 

Am solicitat un punct de vedere si Politiei Rutiere Alba Iulia. Comisar sef Dan Toma:
Cartierul Cetate este blocat in mare masura, la fel si in centrul orasului sunt foarte multe masini in trafic. Sfatuim populatia sa incerce sa renunte pe cat posibil la acest tip de deplasare individuala, cel putin pe perioada in care administratorul public desfasoara actiuni de desapezire. Pana in acest moment nu s-au semnalat evenimente rutiere.


Print Friendly and PDF