a

Ana Olaru - un secol de viata

19.08.2019


Despre doamna Ana Olaru din Alba Iulia putem spune astăzi “o viață cât un centenar”. S-a născut în primul an al existenței statului român modern și a fost martorul transformărilor ce au șlefuit și conturat ceea ce numim “român” în ziua de azi.

Pentru că administrația locală acordă respectul cuvenit oamenilor remarcabili din marea familie a albaiulienilor viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul a dorit să o felicite personal pe doamna Ana la cea de-a o sută aniversare.

 

„Cu ochii blânzi, zâmbetul cald și buchetul de flori din mână, doamna Ana Olaru mi-a șters total impresia inițială că, la vârsta dumneaei, a fost răpusă de resemnare sau de oboseala unui secol de viață. La anii dânsei, transmite entuziasm și vitalitate, o stare de spirit superioară fericirii, o liniște interioară pe care doar experiența vieții, dragostea dăruită celorlalți și credința în Dumnezeu ți-o pot da” – Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar.

 

Doamna Ana Olaru s-a născut în data de 7.08.1919 în localitatea Fărău – Heria, județul Alba și locuiește în Alba Iulia din anul 1985.

În 31.07.1950 s-a căsătorit cu domnul Olaru Ioan și au împreună doi copii pe Maria (65 ani) și Ioan (66 ani).

Doamna Ana a rămas văduva în anul 1985 și nu s-a mai recăsătorit.

Cu toate că are o vârstă înaintată doamna Ana are o stare de sănătate relativ bună, doar vederea îi este afectată de cataractă, iar deplasarea o face mai greu, cu bastonul. În problemele zilnice este sprijinită și ajutată de fiica ei.


Print Friendly and PDF