a

Sute de copii vor participa la servicii socio-medicale gratuite, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al Primăriei Alba Iulia

07.10.2021


Sute de copii vor participa la servicii socio-medicale gratuite, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al Primăriei Alba Iulia

 

Pachetul de servicii gratuite este posibil prin proiectul „Sănătate pentru Toți 3/ Salutte per Tutti 3” și este dedicat copiilor din Alba Iulia, dar și din alte zone ale României, care frecventează  Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

Proiectul Primăriei Alba Iulia, ajuns la cea de-a treia ediție consecutivă, este derulat în colaborare cu asociația italiană Medici per la Pace și sponsorizat de către Intesa Sanpaolo Bank.

Durata celei de-a treia ediții a proiectului: până la 30 septembrie 2022.

Pe parcursul derulării proiectului, în fiecare dintre cele două centre se vor asigura servicii gratuite, specifice profilului lor de activitate, în scopul reabilitării socio-medicale a copiilor.

 La Centrul „Maria Beatrice”:

  • 80 de copii vor putea beneficia de sesiuni gratuite de reabilitare neuro-motorie
  • 20 de copii vor fi cuprinși într-un programde intervenții dentare gratuite și vor primi kit-uri dentare gratuite.
  • 70 de copii, cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, vor putea beneficia de evaluare funcțională gratuită, în scopul prevenției și depistării precoce a eventualelor afecțiuni neuro-motorii, (deoarece copiii născuți prematur sunt cei mai predispuși la asemenea afecțiuni).
  • 40 de familii ale copiilor beneficiari ai centrului vor primi suport psihologic specializat, în vederea gestionării situației de a avea un copil cu dizabilitate.
  • 100 de studenți vor fi încadrați într-un program specific de training dedicat kinetoterapeuților și terapeuților ocupaționali.

La Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și  Copii „Sfânta Maria”:

  • 35 de copii beneficiari ai centrului vor fi cuprinși într-un program de intervenții dentare gratuite și vor primit kit-uri dentare gratuite, beneficiind de asemenea de educație privind igiena orală.
  • pe perioada frecventării centrului, copiii beneficiari vor primi educație alimentară prin adăugarea unor alimente sănătoase la rația zilnică de mâncare pe care o primesc deja la centru.
  • copiii vor primi suport în realizarea temelor și vor participa la activități de educație informală.
  • copiii și familiile lor vor primi consiliere psihologică, socială și juridică gratuită.

Organizații din Alba Iulia

Proiectul „Sănătate pentru toți 3/ Salutte per Tutti 3”, finanțat de către Intesa Sanpaolo Bank, a început la 1 octombrie a.c., va avea o durată de 12 luni și va implica două organizații din Alba Iulia: Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Direcția de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia, prin Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

Proiectul „Sănătate pentru toți 3/ Salute per Tutti 3” are o valoare nerambursabilă de 72.780 euro.

Suma nerambursabilă atrasă de Primăria Alba Iulia pentru derularea celor trei ediții ale proiectului este de 209.269 euro.

 

Documentul original, în format PDF se găsește aici!


tiparire, pdf si email