a

Sens giratoriu Detunata / Calea Motilor

26.07.2019


Sens giratoriu la intersectia strazilor Detunata si Calea Motilor
 
Având în vedere faptul că investiția lanțului de restaurante MC Donalds a intrat în faza de aprobare a documentației de urbanism (PUD), în cea mai apropiata ședință de Consiliu Local se vor dezbate termenii de preluare și construire a unui sens giratoriu reglementat încă din anul 2013. Soluția este preferată atât pentru fluidizarea traficului și, mai ales, pentru diminuarea incidentelor asociate accesului din/spre parcarea magazinului Kaufland.
Conform proiectului, se va modifica relatia cu actualul amplasament al zonei de acces si se va extinde cuplarea strazii Detunata la Calea Motilor prin asigurarea razelor de viraj respectand reglementarile in vigoare.
 
” Stim toti ca este o zona unde traficul erupe la anumite ore, lucru care indica si numeroase incidente in trafic. Este absolut benefic faptul ca aceasta investitie este in solidaritate cu impunerea acestor modificari. Acest giratoriu este asumat de catre investitor si comporta preluarea solutiilor tehnice pe care noi le-am aprobat in 2013. Indicatiile privind instituirea acestei schimbari au fost date si de catre politia rutiera, iar acum este momentul sa le integram.” Paul Voicu, viceprimar cu atributii de primar.