a

Reparații capitale Timotei Cipariu

17.02.2015


Încep lucrările de modernizare pe strada Timotei Cipariu

Fosta stradă Pavlov din Alba Iulia va intra în reparații capitale din această săptămână. Conform proiectului, prima etapă tehnică este înlocuirea rețelei de canalizare pe o lungime de 252 ml, simultan cu introducerea de cămine ecologice și de racord.

După executarea acestor lucrări de infrastructură, se va trece la modernizarea străzii utilizând mai multe componente tehnice și proceduri de execuție: canalizații tehnice, iluminat public, amenajarea de parcări longitudinale, trotuare și accese la proprietăți, zone verzi și îmbrăcăminte asfaltică.

“Am identificat punctul critic al acestei zone, iar acum a sosit timpul să o cosmetizăm, sa-i îndepărtăm “cearcănele”. Pentru că nu vorbim doar de modernizarea fostei străzi Pavlov, ci de un proiect mai amplu ce cuprinde lucrări similare pe străzile 9 Mai și Aurel Vlaicu. În acest an vom parcurge mai multe etape de sistematizare urbană, nu o spun festiv, ci pur și simplu ca pe un lucru firesc pe care unii locuitori l-au așteptat ani de zile. Avem resurse limitate, prin urmare de multe ori, știm că așteptările întrec realizările.” – Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Lucrările de infrastructură utilitară vor fi executate de Instalatorul S.A., iar cele de reparații capitale drumuri, de către Florea Grup.