a

Comunicat de presă privind Conferința Națională din cadrul proiectului GROW

26.09.2023


COMUNICAT DE PRESĂ   

privind Conferința Națională din cadrul proiectului GROW,

desfășurată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului Eurosfat 2023

 

Municipiul Alba Iulia, în calitate de lider al proiectului GROW, anunță Conferința Națională GROW, organizată de partenerul de proiect UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării) și Europuls – Centrul de Expertiză Europeană.

 

Este vorba despre a XI-a ediție a Forumului EUROSFAT 2023: Uniunea Europeană și noi orizonturi, în data de 28 septembrie, în București, la Hotelul J.W. Marriott.

 

Participarea la eveniment se face în baza înregistrării, direct în pagina web a forumului:  https://eurosfat.ro

 

Conferința Națională GROW, desfășurată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului EUROSFAT 2023 reprezintă un model de succes în conectarea cetățenilor din România cu agenda europeană, fiind un for de dezbateri între decidenți de la nivel european, național și local, și societatea civilă, jurnaliști, mediul de afaceri și mediul academic.

 

GROW - reGovery and Resilience through cOhesion frame Work - este un proiect finanțat de Uniunea Europeană, implementat de Primăria municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu UEFISCDI, care își propune creșterea gradului de cunoaștere și conștientizare cu privire la politica de coeziune a UE în rândul cetățenilor din România și a entităților interesate relevante prin implementarea unui set de măsuri inovatoare de informare la nivel local, regional și național.

 

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. În 2022, Forumul EUROSFAT a câștigat Premiul Charlemagne Youth Prize la nivel național, premiu oferit anual de către Uniunea Europeană celor mai bune inițiative de tineret care contribuie la aducerea UE mai aproape de cetățeni. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri.

 

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, inițiatorul și fondatorul forumului Eurosfat, este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2010 la Bruxelles de un grup de experți români în afaceri europene. Scopul Europuls este de a promova procesul de integrare europeană în România, dar și de a contribui la dezvoltarea unui spațiu public european.

 

UEFISCDI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației şi Cercetării, asigură atât realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru universităţi, cât și coordonarea, din punct de vedere administrativ, a unor programe și subprograme din Planul Național de Cercetare, Dezvoltare, Inovare. În calitate de agenție de finanțare a cercetării, similar cu agenții internaționale de prestigiu, organizează competiții și ulterior monitorizează implementarea proiectelor acceptate la finanțare.

 

Pentru informații suplimentare, echipa de proiect a Municipiului Alba Iulia poate fi contactată la adresa de email: inovareurbana@apulum.ro

 

Documentul integral, în format PDF, se găsește aici!