a

Comunicat de presă privind Caravana Apulum

20.10.2023


Comunicat de presă privind Caravana Apulum
octombrie 2023


În perioada 17-18 octombrie 2023, Municipiul Alba Iulia a organizat campania de conștientizare intitulată Caravana Apulum, în colaborare cu partenerul Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului “supportinG incReasEd knowlEdge oN rEnewable eneRgy and energy efficiency in Alba Iulia”, acronim GREENER și a avut scop conștientizarea publicului larg cu privire la energia regenerabilă, eficiența energetică și securitatea energetică în Alba Iulia și proximitate.


Pe parcursul celor două zile, Caravana a poposit la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, Colegiul Național „David Prodan” din Cugir și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, adunând peste 300 de persoane interesate - elevi, profesori, studenți, cadre didactice universitare, experți în domeniul construcțiilor și al eficienței energetice, dar și pasionați de eficiență energetică. Speakerii caravanei au fost Marius Șoflete și Vlad Ciobanu, ingineri specialiști din domeniul eficienței energetice în construcții pasive și clădiri nZEB. Participanții au aflat răspunsuri la întrebări precum: „Cum poti obține eficiență energetică la cel mai înalt nivel în construcții” și „Cum poți tu influența eficiența energetică și proteja planeta?”, dar și la spețe practice.


Mulțumim, pe această cale, pentru sprijinul acordat în derularea campaniei, directorilor și cadrelor didactice de la colegiile din Aiud, Sebeș și Cugir, care ne-au primit cu brațele deschise, precum și Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu care Primăria Alba Iulia are un parteneriat solid și durabil.

 

Proiectul “supportinG incReasEd knowlEdge oN rEnewable eneRgy and energy efficiency in Alba Iulia”, acronim GREENER este finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, prin Programul pentru energie în România, în baza grantului nr. 2022/346649 din 27.01.2023.
Persoane de contact: Ioana BABA – Manager de proiect, Maria Alexandra HĂRĂGUȘ – Responsabil comunicare și PR, e-mail: greener@apulum.ro.

Proiect finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România"


Documentul integral, în format PDF, se găsește aici!