a

Comunicat de presă, nr. 7, privind „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!”

14.11.2023


Comunicat de presă nr. 7
NOIEMBRIE 2023
Conferință închidere proiect „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!“


Proiectul „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!“ este derulat de ASOCIAȚIA GRUPUL SKEPSIS, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia și organizația DAVVI – SENTER FOR SCENEKUNST (Norvegia). Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.


Conferința de închidere a proiectului va avea loc la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, pe data de 27 noiembrie 2023, începând cu ora 11.00. În cadrul evenimentului echipa proiectului va prezenta rezultatele obținute, obiectivele realizate și impactul implementării proiectului. La conferință sunt invitați să se alăture reprezentanții partenerilor, colaboratorilor, membri ai comunității și jurnaliști.

În opinia noastră, proiectul a adus o schimbare semnificativă asupra vieții culturale din Alba Iulia. Punctăm câteva dintre argumentele forte care ne susțin opinia: au avut loc evenimente artistice ce au adunat sute de artiști români și străini în Cetatea Alba Carolina; au fost organizate în premieră națională expoziții de artă plastică, ateliere de creație interactive, spectacole impresionante de tip nonverbal și Commedia dell'Arte, precum și concerte stradale de muzică renascentistă și medievală. De asemenea, prin intermediul microstagiunii teatrale denumită „Teatru în Inima Cetății," au fost prezentate cinci spectacole de teatru, acoperind o gamă variată de genuri și abordări, oferind o experiență artistică diversificată în spații cu caracteristici unice.


Această inițiativă culturală excepțională a transformat Cetatea Alba Carolina într-un mediu cultural în aer liber plin de viață, oferind publicului o experiență culturală deosebită.

 

Documentul integral, în format PDF, se găsește aici!