Lactate.pdf
:- laptele trebuie să fie lichid omogen, fără corpuri străine, cu gust dulceag, ambalat în cutie gramaj de 1 L, pateurizat, grăsime de mim 3.5%, fără adaosuri de lapte praf;-brânza telemea să fie curată, fără corpuri străine, gramaj maxim de 0.500 kg/bucată, vidată, proaspătă sau maturată, din lapte de vacă, sa fie în masă compactă legată, se admit rare goluri de presare, de consistenţă uniformă, se rupe usor fără a se sfărâma; culoare albă, gust placut, specific brânzei de vacă, slab sărată;-iaurtul să fie fără scurgeri de zer pastă omogenă şi fină; să fie produs 100% natural, din lapte de vacă, obţinut prin adugarea în lapte a unor culturi lactice selecţionate, fără adaosuri de conservanţi, emulgatori şi lapte praf, ambalat în recipiente de 200 gr, grăsime minim 3.5%; - smântâna să fie cu consistenţa vâscoasă, culoarea uniformă, alb lăptoasă până la slab gălbui fără nuanţe străine, un gust plăcut, aromat, puţin acrişor, specific de fermentaţie lactică, cu un conţinut de grăsime de minim 16%, ambalată la găleată de 900 gr; -branza cu smântână să conţină branza proaspta de vaca, lapte pasteurizat, culturi lactice selectionate, smântână pasteurizată fermentată 30%, latoza din lapte, sare 0,1 g, în recipiente la 200 gr; - untul să fie cu luciu caracteristic fără goluri de aer, masă compactă, obtinut din smântână pasteurizată la temperatură inaltă, conţinut de grăsime de minim 80%, ambalat la 200gr şi 100 gr;- Caşcavalul produs 100% natural din lapte de vacă, înfoliat individual la gramaj de max 500 gr., grăsimea raportată la substanta uscată de min 40%; -mozzarela ambalată în vid, la un gramaj de 200-400 gr., grăsimea raportată la substanta uscată de min 40%; -iaurt cu diverse gusturi de fructe ambalat la 140 gr, produs din lapte pasteurizat şi fermenţi de iaurt, conţinut de fruct min 2%; -comenzile se fac cu o zi înainte; -produsele se livrează până la ora 9.