a

7 străzi din Oarda au fost complet modernizate în 2014

28.01.2015


Primăria Alba Iulia continuă în acest an lucrările la străzile Cedrului, Haiducilor și Trifoiului

Cărăbușului, Duzilor, Bucegi, Gloriei, Garoafelor, Câmpului și Lăcrămioarei reprezintă 3 km de străzi modernizate deja în cartierul Oarda. Aceste investiții sunt o etapă din cel mai amplu proiect de reabilitare derulat de Primăria Alba Iulia, în care 53 de străzi de pământ și piatră din cartierele aparținătoare municipiului vor fi reabilitate. În acest an, destinatarii și beneficiarii lurărilor de refacere în Oarda sunt locuitorii de pe străzile Cedrului, Haiducilor și Trifoiului, cu o lungime totală de aproximativ 3000 de ml.

“Prioritățile, din păcate, nu le decidem noi, ci sumele de care dispunem. Ceea ce vă pot spune cu siguranță este că, pe masură ce găsim și resursele atacăm stradă după stradă, tot ceea ce ne-au semnalat albaiulienii, toate obiectivele ce impun intervenții și reabilitări. Că acum lucrăm în Oarda, nu e alegere și nici întâmplare, oamenii de acolo așteaptă asta de ani buni. Le promit însă și celorlalți albaiulieni care așteaptă într-un fel sau altul acest gen de lucrări, că încercăm să scurtăm așteptarea și că, pe rând, vom rezolva fiecare problemă a fiecărei străzi, indiferent că e în “buricul târgului”, în Micești, Oarda sau Pâclișa. Pentru noi, toți merită să le fie mai bine, de aceea în 2015 vom continua ce am început.” – Mircea Hava

În această perioadă se desfășoară reparații capitale pe un tronson de 350 ml din strada Biruinței, delimitat de intrarea în cartierul Oarda de la Petrom, până la podul de peste râul Sebeș. Această suprafață va avea rezolvată inclusiv problema iluminatului public, până la această dată fiind montați 11 stâlpi de iluminat stradal. Simultan au fost realizate și alte tipuri de lucrări specifice: canalizații tehnice, sisteme de preluare a apelor pluviale, trotuare, parcaje. Neplăcerile cauzate pe benzile de circulatie auto deteriorate au fost înlăturate prin asfaltare. Acest proiect de reabilitare include modernizarea totală a străzii Biruinței (1600ml), dar și a străzilor Dumbrăviței și Busuiocului (1400 ml).