a

Finanţări nerambursabile

14.11
2023

Comunicat de presă, nr. 7, privind „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!”


Comunicat de presă nr. 7
NOIEMBRIE 2023
Conferință închidere proiect „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!“


Proiectul „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!“ este derulat de ASOCIAȚIA GRUPUL SKEPSIS, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia și organizația DAVVI – SENTER FOR SCENEKUNST (Norvegia). Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.


Conferința de închidere a proiectului va avea loc la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, pe data de 27 noiembrie 2023, începând cu ora 11.00. În cadrul evenimentului echipa proiectului va prezenta rezultatele obținute, obiectivele realizate și impactul implementării proiectului. La conferință sunt invitați să se alăture reprezentanții partenerilor, colaboratorilor, membri ai comunității și jurnaliști.

În opinia noastră, proiectul a adus o schimbare semnificativă asupra vieții culturale din Alba Iulia. Punctăm câteva dintre argumentele forte care ne susțin opinia: au avut loc evenimente artistice ce au adunat sute de artiști români și străini în Cetatea Alba Carolina; au fost organizate în premieră națională expoziții de artă plastică, ateliere de creație interactive, spectacole impresionante de tip nonverbal și Commedia dell'Arte, precum și concerte stradale de muzică renascentistă și medievală. De asemenea, prin intermediul microstagiunii teatrale denumită „Teatru în Inima Cetății," au fost prezentate cinci spectacole de teatru, acoperind o gamă variată de genuri și abordări, oferind o experiență artistică diversificată în spații cu caracteristici unice.


Această inițiativă culturală excepțională a transformat Cetatea Alba Carolina într-un mediu cultural în aer liber plin de viață, oferind publicului o experiență culturală deosebită.

 

Documentul integral, în format PDF, se găsește aici!

DETALII

01.11
2023

Comunicat de presă, nr. 6, privind „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!”


Comunicat de presă nr. 6
OCTOMBRIE 2023
„Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!” : Premieră: spectacole de teatru absurd și teatru realist în Cetatea Alba Carolina!


          ASOCIAȚIA GRUPUL SKEPSIS, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia și organizația DAVVI – SENTER FOR SCENEKUNST (Norvegia), derulează proiectul „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății / C.R.E.A.T.E!”. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.


          Proiectul este o inițiativă originală, creativă și aduce sub aceeași umbrelă artiști români și străini, transformând Cetatea Alba Carolina într-o mare scenă culturală vibrantă, în aer liber.

          În luna noiembrie 2023, trupa de teatru Skepsis va oferi publicului două spectacole remarcabile, unul încadrat în estetica absurdului și unul ancorat în realism. Cele două spectacole încheie microstagiunea teatrală intitulată „Teatru în Inima Cetății”, parte integrantă a proiectului „C.R.E.A.T.E!”.

 

Documentul integral, în format PDF, se găsește aici!

DETALII

20.10
2023

Comunicat de presă privind Caravana Apulum


Comunicat de presă privind Caravana Apulum
octombrie 2023


În perioada 17-18 octombrie 2023, Municipiul Alba Iulia a organizat campania de conștientizare intitulată Caravana Apulum, în colaborare cu partenerul Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului “supportinG incReasEd knowlEdge oN rEnewable eneRgy and energy efficiency in Alba Iulia”, acronim GREENER și a avut scop conștientizarea publicului larg cu privire la energia regenerabilă, eficiența energetică și securitatea energetică în Alba Iulia și proximitate.


Pe parcursul celor două zile, Caravana a poposit la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, Colegiul Național „David Prodan” din Cugir și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, adunând peste 300 de persoane interesate - elevi, profesori, studenți, cadre didactice universitare, experți în domeniul construcțiilor și al eficienței energetice, dar și pasionați de eficiență energetică. Speakerii caravanei au fost Marius Șoflete și Vlad Ciobanu, ingineri specialiști din domeniul eficienței energetice în construcții pasive și clădiri nZEB. Participanții au aflat răspunsuri la întrebări precum: „Cum poti obține eficiență energetică la cel mai înalt nivel în construcții” și „Cum poți tu influența eficiența energetică și proteja planeta?”, dar și la spețe practice.


Mulțumim, pe această cale, pentru sprijinul acordat în derularea campaniei, directorilor și cadrelor didactice de la colegiile din Aiud, Sebeș și Cugir, care ne-au primit cu brațele deschise, precum și Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu care Primăria Alba Iulia are un parteneriat solid și durabil.

 

Proiectul “supportinG incReasEd knowlEdge oN rEnewable eneRgy and energy efficiency in Alba Iulia”, acronim GREENER este finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, prin Programul pentru energie în România, în baza grantului nr. 2022/346649 din 27.01.2023.
Persoane de contact: Ioana BABA – Manager de proiect, Maria Alexandra HĂRĂGUȘ – Responsabil comunicare și PR, e-mail: greener@apulum.ro.

Proiect finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România"

DETALII

17.10
2023

Comunicat de presă privind implementarea proiectului „Accelerate poSitive Clean ENergy Districts – acronim ASCEND”


Comunicat de presă privind implementarea proiectului

„Accelerate poSitive Clean ENergy Districts – acronim ASCEND”

finanțat prin Programul Orizont Europa

 

Municipiul Alba Iulia este unul dintre cei 39 de parteneri din 13 state membre (Franţa, Germania, Ungaria, Cehia, România, Belgia, Luxemburg, Slovacia, Italia, Spania, Portugalia, Suedia, Austria) și o țară asociată (Elveţia) care colaborează în implementarea proiectului „Accelerate poSitive Clean ENergy Districts" – acronim ASCEND, sub coordonarea Lyon Confluence. Acest proiect este finanţat în cadrul Programului Orizont Europa.

Scopul proiectului ASCEND este să dezvolte și să integreze Cartiere cu Energie Curată Pozitivă în mediul urban european, cu scopul de a le transforma în modele de referință în eforturile de combatere a schimbărilor climatice. Aceste cartiere vor contribui la crearea de comunități incluzive, reziliente și inteligente, capabile să facă față provocărilor actuale și viitoare.

Elementul central al proiectului îl reprezintă Cartierele cu Energie Curată Pozitivă, care sunt compuse din cinci componente fundamentale: angajarea cetățenilor, clădiri cu emisii zero de carbon, infrastructuri energetice inteligente, spații publice și mobilitate cu emisii reduse, precum și instrumente digitale. Aceste componente gravitează în jurul conceptului de „dirijor urban," care reprezintă o entitate publică responsabilă de coordonarea tuturor elementelor și serviciilor din cadrul Cartierului cu Energie Curată Pozitivă, cu scopul de a implementa schimbări sustenabile în cadrul cartierului.

Partenerii proiectului colaborează pentru a facilita schimbul de cunoștințe în cadrul consorțiului. Acest lucru implică participarea activă la întâlniri transnaționale, organizarea de evenimente comune, implicarea în conferințe și colaborarea în grupuri de lucru concentrate pe aspecte precum comunicare, diseminare și replicare.

Proiectul ASCEND urmărește patru obiective strategice pentru a-și atinge ambiția de a accelera și extinde soluțiile energetice curate pozitive:

  1. Dezvoltarea a două Cartiere cu Energie Curată Pozitivă, caracterizate prin accesibilitate și incluziune, în orașele pilot Lyon și München.
  2. Extinderea cu succes a acestor soluții în orașele multiplicator: Porto, Charleroi, Stockholm, Praga, Budapesta și Alba Iulia.
  3. Scalarea și adaptarea pachetelor de soluții energetice curate pozitive pentru un număr semnificativ de orașe și investitori.
  4. Diseminarea largă a rezultatelor proiectului către comunitatea orașelor inteligente.

 

Valoarea totală a proiectului: 24,662,744.19 EURO

Valoarea finanțării alocată Municipiului Alba Iulia: 721,500.00 EURO

Perioada de implementare: 01 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2027.

 

Pentru mai multe informații suplimentare, vă invităm să vizitați site-ul proiectului: https://www.ascend-project.eu

 

Persoană de contact:

Tudor Drâmbărean - Manager de proiect

Tel: 0372 586 428

E-mail: inovareurbana@apulum.ro

DETALII

12.10
2023

Comunicat de presă - „GREENER IS THE NEW WINNER” - Caravana Apulum


Comunicat de presă
„GREENER IS THE NEW WINNER”
Caravana Apulum ajunge la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia
în data de 18 octombrie 2023

 

În perioada 17-18 octombrie 2023, în cadrul proiectului “supportinG incReasEd knowlEdge oN rEnewable eneRgy and energy efficiency in Alba Iulia”, acronim GREENER, finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, se va derula Campania de informare și consțientizare denumită Caravana Apulum.

Punctul culminant al Caravanei va fi în data de 18 octombrie 2023, în intervalul orar 15:00-18:00, la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Amfiteatrul A9, unde renumitele voci care promovează eficiența energetică la nivel național, Marius Șoflete și Vlad Ciobanu vor împărtăși din experiența lor și vor răspunde la întrebări precum „Cum poti obține eficiență energetică la cel mai înalt nivel în construcții” și „Cum poți tu influența eficiența energetică și proteja planeta?”.


Sunt invitați să participe la eveniment cadrele didactice și studenții de la UAB, dar și publicul larg interesat de domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice și securității energetice.

Participarea la eveniment este gratuită.

DETALII